Què és el Cau?

L'Agrupament Escolta La Soca (A.E. La Soca) som una entitat educativa sense ànim de lucre de l'àmbit escolta, formada per infants i joves de Mataró i del Maresme. Va ser fundada fa més de 50 anys (curs 1972-1973) i forma part del Centre Marista d'Escoltes (CMS).


Vetllem per educar en el lleure a infants i joves mitjançant el mètode escolta i seguint també un estil Marista. Es treballa la transmissió de valors, la transformació personal i social i la relació amb l'entorn de manera conjunta, duent a terme activitats dirigides des del propi kraal de monitores. Durant els anys, les escoltes van progressant, i adquireixen l'autonomia necessària per poder participar en la preparació d'activitats i poder-se centrar en allò que més les interessa.


L'Agrupament està dividit en cinc grups d'edat els quals anomenem branques. 

La branca marca la metodologia i el projecte educatiu, per més informació: 


Castors i Llúdrigues

Llops i Daines

Ràngers i Guies

Pioners de Caravel·les

Ròvers

Què fem al Cau?

Durant el trimestre ens trobem els dissabtes al mató de 9:30 a 13 hores. Per branques descobrim el món que ens envolta amb jocs, dinàmiques, centres d'interès i un munt d'activitats d'allò més divertides.

Cada trimestre solem fer una sortida de dos dies, on passem el cap de setmana amb els amics i les amigues del cau. També fem excursions d'un dia (un dissabte). Algunes d'aquestes excursions són a la muntanya, és un moment ideal per prendre un contacte amb la natura i l'entorn que ens envolta. Les sortides de muntanya sempre s'adapten a les característiques de cada branca.

Al final del primer trimestre marxem de Campaments de Nadal; totes les branques marxem quatre dies a una casa de colònies. Fem activitats juntes, separades i ens ho passem d'allò més bé.

Al final del segon trimestre cada branca fa una sortida de quatre dies amb els companys del CMS. És una oportunitat per fer amics i amigues arreu de Catalunya. 

L'estiu al Cau

Com a colofó del curs marxem entre deu i quinze dies a la muntanya de campaments o ruta. És l'activitat més esperada de l'any, quan la vida se simplifica i dormim en tenda, ens dutxem amb aigua de riu, convivim amb la natura, compartim estones amb companys i companyes... aturem el nostre dia a dia per poder dir que som de cau.

Llops i Ràngers marxen al Campament que tenim cada any a un indret diferent del Pirineu Català, fan quinze dies al campament amb excursions de dos i tres dies, jocs, Centre d'interès i envoltats de la natura. Castors, les petites de la casa, marxen només deu dies.

Pioners i Caravel·les marxen deu dies de ruta per la muntanya, carregant la motxilla i fent camí. Els últims cinc dies s'uneixen al campament amb la resta de branques.

Ròvers, els més grans, escullen entre marxar deu dies de ruta o marxar a fer un camp de treball (voluntariat), alguns anys fins i tot internacional. Igual que els seus companys de vermell, els últims cinc dies els passen al campament. 

Com viuen les escoltes un Campament? clica aquí!

Centre Marista d'Escoltes (CMS)

El CMS és una unió dels diferents caus Maristes de Catalunya. En total som set agrupaments que ens unim per centralitzar recursos i poder cooperar en activitats enriquint l'experiència de les escoltes i donant l'oportunitat de fer nous amics de tota la geografia catalana. 

MAPA INTERACTIU

Descobreix on hem anat de Campaments, Ruta, Servei... des de el 1972