El dia 27 de desembre els Ràngers i Guies van arribar a Valldemia a les nou del matí amb les piles carregades, van carregar les motxilles als autobusos i hi vam pujar per marxar direcció a La Finca de Prades on ens esperaven 4 dies de campaments de Nadal. A mig trajecte , l’autobús va parar per a que les escoltes poguessin esmorzar i al tornar a pujar a l’autobús, es van trobar que estaven sent segrestades per unes persones amb màscares i armes.

En arribar a la casa, les escoltes van deixar les motxilles i es van separar per dinar. Tot i el fred, van gaudir del temps lliure posterior i després van dur a terme un joc de proves que havia preparat una de les patrulles, uns grups de treball en les que estan dividits per a la resta de l’any.

Posterior al joc, va arribar l’hora d’anar a sopar i després es va realitzar un pessebre vivent amb totes les branques del cau, activitat on les escoltes van poder compartir les seves opinions. L’última activitat del dia va ser el “bona nit”, una dinàmica on les escoltes van poder plantejar-se propòsits de cara als campaments. Seguidament, vam anar a dormir perquè el dia següent ens esperava una excursió fatigant.

El dia 28 de desembre els Ràngers i Guies es van aixecar amb molta energia perquè sabien que tocava marxar d’excursió. Les monitores els van dir que es preparessin la motxilla i posteriorment van anar a fer el “bon dia”, el qual es basava en una reflexió sobre la cançó “Posturea” d’Arnau Grisó. Les conclusions extretes van ser que tot i que no els hi sembli, el missatge que la cançó vol transmetre és molt més a prop del que ens pensem ja que depenem massa del mòbil durant el nostre dia a dia.

Posteriorment al “bon dia” es va desenvolupar l’esmorzar, en el qual van intervenir l’Alison i l’Arturito, que deien que s’havien escapat i que no tenien cobertura per a poder trucar a reforços. Entre tot el cau, es va decidir d’ajudar-los a trobar-ne. L’excursió es va començar i quan semblava que hi havia cobertura, un joc de bases amb totes les branques es va desenvolupar, el qual va ajudar a les escoltes a trucar… La dita trucada va ser interrompuda pels segrestadors i aquests van tornar a raptar als dos personatges que anteriorment s’havien escapat.

Seguidament, les escoltes van enfilar camí a la casa per dinar i posteriorment dutxar-se. L’activitat de tarda va ser realitzar un taller: un boc’nd roll per portar tots els dies de cau. Posteriorment, tot el cau es va desenvolupar el sopar i a la nit, tot just abans d’anar a dormir, les escoltes guiades per les monitores van realitzar un joc d’enigmes per tota La finca de Prades.

 

El dia 29 de desembre els Ràngers i les Guies van començar el dia reflexionant sobre el vídeo de la campanya publicitària d’IKEA per acabar arribant a la conclusió que a vegades la societat està massa pendent de les tecnologies i no tant de la família. La conclusió final va ser que les xarxes socials estaran sempre però no la família i hem d’aprofitar al màxim el temps que passem amb els nostres éssers estimats. Després d’aquest despertar, les escoltes van esmorzar fins que les Germanes Anapurna van irrompre al menjador, on van parlar amb el professor i va ser gràcies a això que les escoltes vam comprendre que estaven aliats.

Després d’esmorzar, les escoltes es van transportar al planeta Ranguia on van anar les seves 3 reines però aquest cop protaven un integrant més: en Glesia-Trada Júnior, el seu fill. El problema que se’ls presentava és que ell no volia ser rei així que, amb un joc de proves, les escoltes van haver de triar els 4 nous successors del tro del planeta Ranguia. En acabar, tocava dinar, on van aparèixer els policies del FBI. Posteriorment, els atracadors van explicar a totes les escoltes del cau el que volien fer amb el milió d’euros que havien guanyat. Mentre els personatges explicaven les seves fantasies, les escoltes berenaven galetes amb xocolata.  Després del temps lliure, el foc de camp va ser explicat i les escoltes van estar preparant-se fins l’hora de sopar. La nit va arribar ja que no només era hora del foc de camp sinó també de l’animació musical, la que va ser de gran sorpresa per a les escoltes però que va tenir una gran benvinguda.

Al final l’animació, l’hora de dormir havia arribat i les escoltes van anar a dormir per a l’endemà enfrontar-se amb el que seria el seu últim dia de campaments de Nadal.

 

 

El dia 30 de desembre els Ràngers i les Guies es van despertar en un dia molt solejat, el primer i últim dia de campaments amb sol, ja que la majoria dels dies era la boira qui governava al cel.

Les escoltes van anar a esmorzar i tot seguit van realitzar la Pregària amb la resta de branques. Seguidament, les ròvers van explicar el joc que els havien prepara el qual tenia dues parts. La primera, consistia en un joc en grups on havien de buscar a les ròvers que estaven escampades per la casa de colònies i fer una prova amb elles. La segona part constava d’un joc de bases. El guanyador final va ser l’equip número 1.

Posteriorment, es va desenvolupar el dinar i després temps lliure. Quan aquest va acabar, es van dur a terme les cerimònies d’investidura de fulard que quedaven pendents i també es va fer entrega als 3 monitors nous que s’han incorporat al Kraal aquest any del fulard del cau.

Posteriorment, les escoltes van pujar als busos després de realitzar una sessió de fotografies oficials i dir d’aquesta manera adéu al que havien estat quatre dies espectaculars a la Finca de Prades.

 

Deixa un comentari

Deixa un comentari